photo by C.Houliaras & T.Katsimihas

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

τα 3wms υποστηρίζουν την εκδήλωση "We don't care about music, anyway"


Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 διοργανώνεται απο τους Arte Fiasco, μια ελληνική κολεκτίβα ανθρώπων με κοινό όραμα και αγάπη για τη μουσική και τις τέχνες, η εκδήλωση "we don't care about music anyway" τα κέρδη της οποίας - λόγω των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία-θα κατατεθούν στο λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων των περιοχών που επλήγησαν απο τον σεισμό και το τσουνάμι.

Το underground Tokyo, η avant-garde μουσική αισθητική και τα αχνά όρια μεταξύ ήχου και μουσικής, θα παρουσιαστούν λοιπόν την Κυριακή 27/3/2011 στον πολυχώρο Hub. Η αρχή της γνωριμίας του ελληνικού κοινού με την ιαπωνική avant-garde σκηνή έγινε μέσω της προβολής του μουσικού ντοκιμαντέρ «we dont care about musicanyway», το οποίο εντυπωσίασε και έμεινε χαραγμένο σε όσους είχαμε την ευκαιρία να το δούμε στις Νύχτες Πρεμιέρας 2010.

Αυτή τη φορά, η προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ θα συνοδευτεί απο δύο radical live εμφανίσεις απο τους πιο φαντασμαγορικούς μουσικούς που παίρνουν μέρος σε αυτό: τον Sakamoto Hiromichi και τον L?K?O?, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωπαΪκής τους περιοδείας.
επίσημη αφίσα εκδήλωση

Η παρουσίαση τους περιλαμβάνει δυο ξεχωριστά live set που θα αναπτύξουν οι δυο καλλιτέχνες εξερευνόντας τολμηρά τη μουσική και τους ήχους μέσα απο ένα ευρύτερο πρίσμα. Ο Hiromichi Sakamoto τραβά στα άκρα τη σχέση του με το τσέλο , αποδομώντας το σαν ήχο αλλά και σαν όργανο με τη φυσική του έννοια, ενώ ο L?K?O? ασχολείται με την πιο ρυθμική πλευρά των πραγμάτων.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ – πέραν της μουσικής αναζήτησης - προσφέρει μια καλειδοσκοπική άποψη του Tokyo, το οποίο αντιμετωπίζει τις δυναμικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ μουσικής και θορύβου, ήχου και εικόνας, πραγματικότητας και αναπαράστασης, τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας.

Είναι απο τις σπάνιες φορές που ιδιαίτερες πτυχές της ιαπωνικής μουσικής σκηνής και της 7ης τέχνης παρουσιάζονται στη χώρα μας, από τις ελάχιστες φορές που η Ιαπωνία κάνει την εμφάνισή της με τόσο δυναμική και εντυπωσιακή παρουσία!

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Screening: «We don’t care about music, anyway»
Live: Hiromichi Sakamoto & L?K?O?
Τόπος διεξαγωγής: Hub (Αλκμήνης 5, Κεραμεικός)
Είσοδος: 12 ευρώ
Ημερομηνία: Κυριακή 27 Μαρτίου 2011
Ώρα Έναρξης: 21:00
Διοργάνωση: Arte Fiasco



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Βιβλίο συλλυπητηρίων Ιαπωνικής Πρεσβείας της Ελλάδας


Η Ιαπωνική Πρεσβεία της Ελλάδας έχει ανοίξει ένα βιβλίο συλλυπητηρίων, στο οποίο μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε τις σκέψεις του, τις ευχές του για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, μέχρι την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, και ώρες 14:00-16:00. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας:

Βοήθεια προς την Ιαπωνία-Τι μπορεί να κάνει ο καθένας


Οι περιοχές που έχουν πληγεί χρειάζονται βοήθεια, όση μπορεί να διατεθεί, και ήδη έχουν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις και έχουν σταλεί εκτός από ξένα διασωστικά συνεργεία, και ανθρωπιστική βοήθεια μέσω χρηματικών δωρεών και προμηθειών. Στα διάφορα μέσα ηλεκτρονικής κυρίως επικοινωνίας κυκλοφορούν στοιχεία επικοινωνίας και ιστοσελίδες φορέων που συγκεντρώνουν δωρεές, με σκοπό την ενίσχυση των περιοχών που έχουν ανάγκη.

Επίσημα γνωρίζουμε μέσω της ιστοσελίδας της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, ότι υπάρχει λογαριασμός στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό (δείτε συνημμένο link) όπου συγκεντρώνεται ποσό από όλο τον κόσμο για την ενίσχυση των πληγέντων. Στην ιστοσελίδα της πρεσβείας θα διαβάσετε αναλυτικά πώς διοχετεύονται τα χρήματα. Όσοι μένουν στην Κύπρο υπάρχει δυνατότητα να γίνει κατάθεση στον Ερυθρό Σταυρό Κύπρου.


Βεβαίως ο καθένας από εμάς μπορεί να υποστηρίξει κυρίως οικονομικά όποια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση επιθυμεί και γνωρίζει ότι συνεργάζεται (για παράδειγμα γνωρίζουμε ότι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, διοργανώνουν αποστολές, ενισχυτικές ενέργειες κλπ) ωστόσο δεν προτείνουμε καμία συγκεκριμένα καθώς επίσημα από το Ιαπωνικό κράτος δίδεται μόνο ο λογαριασμός του Ιαπωνικού Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης, είναι σαφώς προτιμότερο να κατατίθενται χρήματα ώστε να διοχετευτούν όπως και όπου χρειάζεται παρά να συγκεντρώσουμε από μόνοι μας φάρμακα, κουβέρτες κλπ χωρίς να υπάρχει συντονιστικός φορέας που θα τα στείλει μαζικά, θα αναλάβει να τα παραδώσει κ.α. Άλλωστε την παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν αναλάβει συγκεκριμένοι φορείς και εταιρίες που παραδίδουν μαζικά.

Βοήθεια θα χρειαστεί και σε βάθος χρόνου, οπότε θα υπάρχουν και περισσότερες συντονισμένες προσπάθειες, οπότε θα υπάρχει χρόνος να συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μέχρι τώρα απολογισμός


11 μέρες μετά την 11η Μαρτίου 2011, οι νεκροί έχουν φτάσει τις 8.500, οι αγνοούμενοι τις 13,500, περισσότεροι από 450,000 άνθρωποι στεγάζονται σε καταφύγια, και μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 είχαν σημειωθεί 546 μετασεισμοί στην περιοχή. Το κόστος ανοικοδόμησης της πληγείσας περιοχής υπολογίζεται στα 165 δισ. Ευρώ. Η κατάσταση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα. Η χώρα παρόλα αυτά παραμένει αισιόδοξη ότι θα ανακάμψει και δουλεύει όσο μπορεί για να επιφέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε να σας παραπέμπουμε για την καλύτερη ενημέρωσή σας σε έγκυρα ειδησεογραφικά κανάλια και ιστοσελίδες.







11 μέρες μετά το σεισμό...


11 μέρες μετά τον σεισμό των 8.9 Ρίχτερ και το τσουνάμι των 10 μέτρων, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε μαζί με πολύ ακόμα κόσμο τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και να ευχόμαστε για το καλύτερο δυνατό.

Τις μέρες της σιγής μας προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε ως three wise monkeys, απλά και λιτά, το εξής: 

Τώρα, παρά ποτέ, πρέπει να σταθούμε όσο Ιαπωνίδες μπορούμε. Εφόσον οι άνθρωποι που υποφέρουν εδώ και τόσες μέρες μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια, ηρεμία και συγκρότηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μπορούμε κι εμείς να σεβαστούμε αυτή τους τη δύναμη και να πούμε μόνο όσα πρέπει. 

Έχουν ήδη διδάξει πολλά στον κόσμο με την ψυχραιμία, την ψυχική δύναμη και την αλληλεγγύη που τους διέπει, και οφείλουμε να αφήσουμε αυτή την εντύπωση να μείνει και αισίως να διαμορφώσει προς το καλύτερο τις ξένες νοοτροπίες. 

Επιλέγουμε λοιπόν να μην πάρουμε ρόλο ενημερωτικού φορέα-καθώς αυτή είναι δουλειά επαγγελματιών που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της πληροφόρησης ή/και της παραπληροφόρησης- και επίσης επιλέγουμε να μην παίξουμε και τον ρόλο της «σπαρακτικής ζωντανής μαρτυρίας του συγγενή, φίλου, ομογενή», υπερβάλλοντας συναισθήματα και αντιμετωπίζοντας το γεγονός αυτό με τρόπο που δεν του αξίζει. Διακόπτουμε προς το παρόν την ροή των ψυχαγωγικών μας κειμένων και θα παραθέτουμε μόνο όσα στοιχεία θεωρούμε χρήσιμα.