photo by C.Houliaras & T.Katsimihas

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

11 μέρες μετά το σεισμό...


11 μέρες μετά τον σεισμό των 8.9 Ρίχτερ και το τσουνάμι των 10 μέτρων, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε μαζί με πολύ ακόμα κόσμο τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και να ευχόμαστε για το καλύτερο δυνατό.

Τις μέρες της σιγής μας προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε ως three wise monkeys, απλά και λιτά, το εξής: 

Τώρα, παρά ποτέ, πρέπει να σταθούμε όσο Ιαπωνίδες μπορούμε. Εφόσον οι άνθρωποι που υποφέρουν εδώ και τόσες μέρες μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια, ηρεμία και συγκρότηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μπορούμε κι εμείς να σεβαστούμε αυτή τους τη δύναμη και να πούμε μόνο όσα πρέπει. 

Έχουν ήδη διδάξει πολλά στον κόσμο με την ψυχραιμία, την ψυχική δύναμη και την αλληλεγγύη που τους διέπει, και οφείλουμε να αφήσουμε αυτή την εντύπωση να μείνει και αισίως να διαμορφώσει προς το καλύτερο τις ξένες νοοτροπίες. 

Επιλέγουμε λοιπόν να μην πάρουμε ρόλο ενημερωτικού φορέα-καθώς αυτή είναι δουλειά επαγγελματιών που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της πληροφόρησης ή/και της παραπληροφόρησης- και επίσης επιλέγουμε να μην παίξουμε και τον ρόλο της «σπαρακτικής ζωντανής μαρτυρίας του συγγενή, φίλου, ομογενή», υπερβάλλοντας συναισθήματα και αντιμετωπίζοντας το γεγονός αυτό με τρόπο που δεν του αξίζει. Διακόπτουμε προς το παρόν την ροή των ψυχαγωγικών μας κειμένων και θα παραθέτουμε μόνο όσα στοιχεία θεωρούμε χρήσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου